[:en]Team China 2nd on Worldcup Netherland 2013[:nl]Team China 2de op WK Nederland 2013[:zh]Team China 2nd on Worldcup Netherland 2013[:]

Heroes of Team China 2013Hero's of Team China

[:nl]Op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2013 vond weer het jaarlijkse WK Nederland voetbaltoernooi plaats. WK Nederland is een voetbaltoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt in Amsterdam waarbij teams worden gemaakt op basis van landen: je hebt binding met een land of bent afkomstig uit dat land. De Chinese sportfederatie Nederland deed met team China voor de 8e  keer mee. Het doelstelling was de voorronde doorkomen. Op dag 1 werd er gespeeld tegen Nigeria (1-1 gelijk), tegen Kaap Verdië (0-0) en Angola (0-1 verloren). Ze stonden er niet best voor. Op dag 2 versloeg China  Senegal met 5-0 en won China met 3-2 van Afghanistan. Dankzij een beter doelsaldo ging China met de hakken over de sloot door naar de kwartfinale. Ze kwamen uit tegen Suriname, meervoudig titelwinnaar en publiekslieveling van dit toernooi. Het werd er 1-1 dus dat betekende penalty nemen. Een werkelijk adembenemende serie volgde waarbij Shijie Hu voor China scoorde met een ‘Panenka’. Vol bewondering sloeg het publiek dit gade. Team China had de strafschoppenserie  gewonnen met 5-4. Vervolgens kwam China in de halve finale uit tegen NEDERLAND. Kampioen van vorig jaar en titelkandidaat met o.a. Dennis Kaars, Nourdin Boukhari, Tim de Cler, Sjaak Polak en Pascal Heije in de selectie. “Ik had ook voor Nederland kunnen uitkomen” dacht Kwong-Wah Steinraht maar ik koos voor de roots van mijn opa. China stond binnen 5 minuten achter. Een prachtige volley van Nourdin Boukhari. Het publiek scandeerde “China!!, China!!”, maar niet één chinese supporter te bekennen. Een kippenvel moment zei Jason Tjien-Fooh speler van team China. “Mijn opa gaat trots op me zijn”, zei Jason. China kwam terug. En hoe!!! Het werd 4-2. Een wonder was wederom geschied. China in de finale.

Heroes of Team China 2013

Heroes of Team China WK Nederland 2013

Echter team China was zwaar de underdog. Er waren twee wisselspelers en niemand had er op gerekend dat ze zo ver zouden komen. Kramp, blessures, vermoedheid. Het hele team moest naar de medische afdeling en de fysio-tafels. In de finale kwamen ze wederom Kaap-Verdië tegen. Daar zaten wat profspelers bij. Onder andere Jerson Cabral van FC Twente. China was kapot, gestreden tot het laatste fluitsignaal. Het werd uiteindelijk met 1-2 verslagen. Het publiek scandeerde voor de laatste maal “CHINA!!, CHINA!!”. Team China werd 2e. Een prestatie waar ze nooit van hadden durven dromen. Bij de prijsuitreiking gaf Roué Verveer team China de erkenning die het verdiende. “Eerlijk is eerlijk, ik hoopte dat Suriname zou winnen, maar het is ook beetje de prijs voor Suriname met een aantal Surinaams-Chinese spelers”. Team China keerde trots naar huis. MISSIE uiterst geslaagd.

[:]