China Root-Seeking Summer Camp in Hebei

China Root Seeking Summer Camp Hebei Graduation

Dit jaar heeft de Stichting Chinese Sportfederatie voor het eerst meegedaan aan de “China Root Seeking Summer Camp” trip (中国寻根之旅夏令营) in de provincie Hebei en Beijing, die in totaal 3 weken duurde.

Gedurende 2 weken kwamen Overzeese-Chinese jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot circa 18 jaar van verschillende landen in de provincie Hebei bijeen om te leren over de Chinese cultuur en geschiedenis van de provincie Hebei. Daarnaast leerde ze ook Chinese kalligrafie. Tenslotte mocht natuurlijk een Chinese sport niet ontbreken: de deelnemers waren na deze trip allemaal ervaren Tai-Chi beoefenaars geworden.

Na de trip in Hebei volgde een verblijf van een week in Beijing waar deelnemers deelnamen aan een grote conventie van duizenden jongeren die allemaal daarvoor ook hebben meegedaan aan een zomerkamp in een andere provincie van China.