Missie

Het is algemeen bekend dat sporten vele voordelen heeft en de Stichting Chinese Sportfederatie in Nederland heeft als doel om door middel van sport de Chinezen in Nederland te helpen in de maatschappij.

Chinese Sportfederatie wilt sporten stimuleren onder de Chinese jeugd, volwassenen en senioren omdat het goed is voor de gezondheid. Daarnaast wilt de Chinese Sportfederatie via sport vriendschapsbanden tussen de Chinezen bevorderen, samenwerking onder Chinezen en/of Chinese verenigingen te versterken.
Sporten zal ook de integratie van in de Nederlandse samenleving bevorderen. Tenslotte zal sport een brugfunctie zijn voor de relatie tussen China en Nederland.

Om die doelen te bereiken, heeft de Chinese Sportfederatie Nederland in het verleden dikwijls voetbal-, basketbal-, badminton- en tafeltenniswedstrijden georganiseerd voor alle bevolkingsgroepen in Nederland, met als bekendste toernooi de Chinese Sportmanifestatie.
Zij heeft ook deelgenomen aan wedstrijden die door andere bevolkingsgroepen waren georganiseerd. Deze activiteiten creëren een goede gelegenheid voor de stimulatie van de integratie van Chinezen in de Nederlandse maatschappij.
De activiteiten van de Chinese Sportfederatie Nederland beperken zich niet alleen tot Nederland, vaak worden Chinese sportliefhebbers uit andere landen uitgenodigd om deel te nemen aan onze eigen activiteiten. Ook treden wij naar buiten en nemen actief deel aan allerlei sportwedstrijden die door Chinezen in andere landen georganiseerd worden. Dit vergroot niet alleen de cohesie van Chinezen onderling, maar heeft ook een stimulerende werking op de integratie van overzeese Chinezen wereldwijd.
Tenslotte houdt de Stichting Chinese Sportfederatie internationale contacten met sportorganisaties uit China, Hong Kong SAR en andere overzeese Chinese verenigingen.